SINGLEREIZEN

SINGLEREIZEN

Single reizen

Singlereizen zijn bedoeld voor mensen die zonder partner op vakantie gaan, naast een grote groep singles zijn het mensen waarvan de partner liever thuis blijft. Deelnemers aan single reizen vinden het fijn om ervaringen te delen tijdens de vakantie en dan het liefst met leeftijdsgenoten. Je kunt natuurlijk ook mee met de gewone groepsreizen die reisorganisaties aanbieden, maar niet iedereen heeft zin in een vakantie met stelletjes. Singlereizen kunnen naar alle mogelijke bestemmingen gaan en verschillen van avontuurlijke rondreizen tot zeer ontspannen vakanties. De reisorganisatie zal voor de deelnemers diverse activiteiten organiseren waaraan iedereen die dat wil aan kan deelnemen. Hierbij kan je denken aan excursies of het bezoeken van toeristische trekpleisters. Maar in alle gevallen geldt dat je aan alles mee kan doen maar dat niets hoeft, als je eens een dag geen zin hebt doe je gewoon je eigen ding.

Deelnemen aan een singlereis

Ben je single en vind je het leuk met leeftijdsgenoten op vakantie te gaan kijk dan onderaan de pagina naar het single reizen aanbod, je reist exclusief met andere singles. Voor deelname aan een singlereis bestaat er vaak enige twijfel, de vraag of je wel mee moet gaan zul je jezelf meerdere malen gestellen en dat is niet verwonderlijk omdat de stap best groot is. Maar juist doordat je met alleen maar singles op pad gaat ontstaat er een groepsgevoel waardoor de deelnemers zich veelal meer inzetten om er een gezellige vakantie van te maken. Er worden veel dingen samen ondernomen waardoor de eenheid binnen groep versterkt wordt. Door een verblijf in een onbekende omgeving worden mensen losser en gezelliger, je merkt dat ze tot rust komen. Samen bijzondere ervaringen delen schept een band waardoor het tijdens singlereizen niet verwonderlijk is dat er vriendschappen ontstaan tussen de deelnemers. Singlereizen zijn een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Helemaal alleen op vakantie is niet wat de meeste singles willen, door je aan te sluiten bij een georganiseerde singlereis kom je in contact met andere singles die ervan houden om als gezelschap de vakantiebestemming te ontdekken. Daarbij is voldoende ruimte om zelf op pad te gaan en je eigen ruimte te creƫren. Het is niet vreemd al je even niet aansluit bij de groep, net zo min het logisch is dat je een eigen plek hebt, bijvoorbeeld een eenpersoonskamer of een eigen tent, afhankelijk van de reis die je maakt bij Aktiva tours.

Reizen met mensen van je eigen leeftijd

Omdat de groepen zorgvuldig worden samengesteld ga je samen met leeftijdsgenoten op vakantie, dit wordt gedaan om gemakkelijker een eenheid in de groep te krijgen vanwege gedeelde interessegebieden. Jongeren stellen zich een singlereis vaak anders voor dan mensen met wat meer levensjaren en de sfeer is vaak ook verschillend. Ook proberen de reisorganisatie een goede verdeling te maken in het aantal mannen en vrouwen dat aan de reis meedoet. Kortom single reizen zijn bedoeld om je optimaal te vermaken in een fijne gezellige omgeving met leuke mensen om je heen.

Aktiva tours