RONDREIZEN

RONDREIZEN

Rondreizen

Er zijn verschillende organisaties die rondreizen aanbieden, zoals Shoestring, Sawadee en Kras reizen. Je gaat niet alleen op reis waar met een groep die net als jij op zoek gaat naar avontuur. Er zijn rondreizen waarbij alleen singles meegaan, maar er zijn er ook waarbij er een minimaal aantal singles meegaat. Zo ontstaat er een gemĂȘleerde groep, waarbij er gegarandeerd niet alleen koppels meegaan.

Er zijn rondreizen die vooral cultuurgericht zijn. Ook zijn er actieve, sportieve vakanties, waarbij gewandeld wordt, gezeild of waarbij golven de gemeenschappelijke belangstelling hebben. Aktivatours is bijvoorbeeld een organisatie die wandelvakanties aanbiedt binnen en buiten Europa. Daarnaast worden er ook creatieve vakanties aangeboden voor singles. Denk hierbij aan beeldhouwen, dansen of theater. Ook zijn er culinaire reizen, waarbij soms het zelf bereiden van plaatselijke maaltijden centrale plaats inneemt. Het gezamenlijk nuttigen van de maaltijden biedt natuurlijk mooie mogelijkheden tot sociaal contact. Kortom, voor ieder wat wils en wat is er nu leuker dan samen ervaringen delen.

Waar gaat de reis naartoe?

Zoveel mensen, zoveel wensen, ook als het gaat over wensen rondom de vakantiebestemmingen! Een rondreis door Marokko, waarbij in ieder geval een bezoek wordt gebracht aan de Koningssteden. Daarnaast wordt er gewandeld door de woestijn, waarbij drie nachten in de open lucht worden doorgebracht onder een schitterende sterrenhemel. De reis wordt afgesloten met een aantal stranddagen, waar je kennis maakt met de diversiteit van het land.

Een wandelvakantie in Nepal. Na een bezoek aan Kathmandu vertrek je met een bus naar de voet van de Himalaya. Daar gaat u met dragers richting het basiskamp van de Mount Everest. Je slaapt in simpele lodges in kleine dorpen die je onderweg tegenkomt. Ook de maaltijden zijn simpel (merendeel rijst en bonen). Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en de vriendelijke bevolking die je toelacht vanuit de rijstvelden. De Tibetaanse vlaggen wapperen je tegemoet!

Een rondreis door Kent. Na een korte bus- en bootreis kom je aan in Kent, het gedeelte van Engeland dat gekenmerkt wordt door pittoreske dorpjes met cottages, mooie kastelen en schitterende tuinen. Tijdens deze reis breng je een bezoek aan maar liefst vijf heel verschillende tuinen. In elke tuin krijg je een uitgebreide rondleiding en wordt u voorzien van een Engelse Afternoon-tea of heerlijke brunch.

Rondreis met kinderen

Een rondreis maken is een leuke manier van vakantie vieren. Tijdens een rondreis maakt u kennis met de natuur en de geografie van een land, u maakt kennis met de inwoners van een land, hun cultuur, gebruiken en gewoontes, en u ziet de bezienswaardigheden van een land. Rondreizen zijn er in alle soorten en maten. Veelal worden rondreizen gemaakt in groepen: zogenaamde georganiseerde groepsrondreizen, met reisleiding. De landen voor rondreizen zijn vaak niet geschikt om op eigen houtje te doorkruisen. Reisgezelschappen bestaan nog al eens uit veel ouderen mensen, en weinig kinderen. Ook niet alle rondreizen zijn geschikt voor kinderen. Daarom zijn er reisorganisaties die een speciaal aanbod aan rondreizen hebben voor gezinnen met kinderen. Bij de invulling van de rondreis is rekening gehouden met kinderen: qua samenstelling van het programma, de manier van reizen en de overnachtingen. Hiernaast bestaat het reisgezelschap vaak uit meerdere gezinnen, wat met name voor de kinderen erg prettig is.

Aktiva tours